امروز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
دسته بندی سایت
برچسب های مهم
پیوند ها
آمار بازدید سایت
روش
رنگ آمیزی گرم در ابتدا برای تعیین حضور نظم و مورفوتایپ های باکتریایی در انواع نمونههای بالینی مورد استفاده قرار میگیرد. نتایج کشت باکتریایی نیز باید با نتایج اسمیر گرم از نمونه بالینی اصلی مرتبط باشد. ارگانیسمهایی که در کشت موفق به رشد نمیشوند اما در رنگآمیزی گرم دیده میشوند ممکن است گونههای باکتریایی سخت رشد (از جمله بیهوازیها)را نشان دهند که نیاز به محیطهای خاص و شرایط رشد دارند تا قابل دوام باشند.
الف. آماده سازی اسلاید
اسلایدهای شیشه ای مات شده را در ظرفی حاوی اتانول 95 درصد قرار دهید (محلول الکل را روزانه تغییر دهید).
انتهای مات شده را با اطلاعات برای شناسایی نمونه یا کشت برچسب بزنید. نمونه های بالینی باید در یک کابینت ایمنی زیستی، از جمله تهیه اسلایدهای رنگ آمیزی گرم، پردازش و نگهداری شوند. هنگام کار در کابینت BSL2، PPE باید استفاده شود، از جمله روپوش و دستکش، و کارکنان آزمایشگاه باید برای پیروی از سایر توصیه های BSL2 آموزش ببینند
توجه: استفاده از سانتریفیوژ سیتوسل برای تغلیظ مایعات بدن، حساسیت رنگ آمیزی گرم را افزایش میدهد و زمان سانتریفیوژ استاندارد و آزمایش را برای نتایج سریعتر کاهش میدهد .
به عنوان یک جایگزین زمانی که نمونه چسبناک یا ابری است یا مقدار برای غلظت کافی نیست، از پیپت پاستور برای انتقال ۱ یا ۲ قطره از نمونه به طور مستقیم به اسلاید، پس از علامتگذاری محل با یک مداد مومی استفاده کنید. اجازه دهید قطره (ها)یک قطره بزرگ تشکیل دهند. مایع را پخش نکنید. به طور اختیاری، یک قطره دوم مایع را به همان ناحیه اضافه کنید تا غلظت مایع برای آزمایش افزایش یابد .
ب. نمونههای ادرار
۱۰میکرولیتر ادرار بدون سانتریفیوژ و به خوبی مخلوط شده را روی یک اسلاید شیشهای که با مداد مومی علامتگذاری شده بود قرار دهید تا محل قطره نمونه مشخص شود. یک اسلاید حلقهای نیز ممکن است برای سهولت در پیدا کردن نمونه مورد استفاده قرار گیرد. بدون پخش شدن خشک کنید.
نمونههای گرفتهشده بر روی سوآب
(۱)یک سوآب جداگانه برای آمادهسازی اسمیر کافی درخواست کنید.
توجه: بسیاری از سیستمهای کشت دو سوآب را در ظرف قرار میدهند و مشکلات با سوآب کافی برای هر آزمایش مورد درخواست را از بین میبرند
(۲)سوآب را به آرامی در طول اسلاید لوله کنید تا از تخریب عناصر سلولی و اختلال در آرایش باکتریها جلوگیری کنید.
(۳)متناوبا، وقتی تنها یک سوآب دریافت میشود، سوآب را در مقدار کمی از سالین یا محیط کشت، vortex قرار دهید. سواب را روی کناره لوله فشار دهید و از سواب برای تهیه اسمیر استفاده کنید از سوسپانسیون باقی مانده برای inoculate محیط کشت استفاده کنید.
نکته: هرگز لوله باز را با شدت مخلوط نکنید. از ایجاد آئروسل ها اجتناب کنید.
د. نمونهها بر روی سوآب
سوآب، اگزودا، خلط و غیره
(۱)انتقال نمونه به اسلاید تمیز.
(a)نمونههای دریافتشده توسط آزمایشگاه در یک سرنگ با سوزن متصل شده هنوز باید به دلیل خطر قرار گرفتن در معرض اجسام تیز توسط کارکنان آزمایشگاه، رد شوند. پزشک باید فورا تماس بگیرد تا نمونه را به خاطر بیاورد و آن را به ظرف مناسب بفرستد. توجه: ایجاد سیاستی برای جمعآوری و انتقال مناسب نمونههای بالینی جمعآوریشده بر روی سوآب. پزشکان را آموزش دهید که سوزن باید از سرنگ برداشته شود و پوشش سرنگ باید قبل از انتقال ایمن شود تا از نشت جلوگیری شود.
(b) قسمتهای چرکی یا خونی از چرک یا خلط را با چسب استریل، پیپت یا حلقه سیمی انتخاب کنید
(c)نمونه را در یک منطقه بزرگ از اسلاید گسترش دهید تا یک لایه نازک را تشکیل دهید.
(۲)برای نمونههای بسیار ضخیم و یا چرکی
(a)رقیق کردن در یک قطره saline بر روی اسلاید برای آمادهسازی اسمیر آسانتر.
(ب) به طور متناوب، نمونه را روی یک لام قرار دهید، آن را با لام دوم بپوشانید، لام ها را به هم فشار دهید و آنها را از هم جدا کنید مواد اضافی را در کنار اسلایدها با یک حوله کاغذی ضد عفونی شده بردارید.
برچسب های مهم
کنترل کیفیت
A. هر روز ظاهر معرفها را بررسی کنید.
۱. اگر کریستال ویوله رسوب یا رسوب کریستالی دارد، قبل از استفاده دوباره فیلتر کنید. ۲. محلول های کاری را به طور منظم تغییر دهید. تبخیر ممکن است تاثیر معرفها را تغییر دهد.
نکته: رنگ ها میتوانند آلوده شوند. زمانی که آلودگی مورد شک است، از مقدار زیادی رنگ جدید استفاده کنید.
B. برای کارکنان آزمایشگاهی که رنگ آمیزی ها گرم را به ندرت انجام میدهند، ممکن است بهتر باشد که آنها روزانه یک کنترل مثبت و منفی را تست کنند و یا حتی با هر نمونه تست شده بیمار.
۱. یک محیط آبگوشت کمی کدر از اشریشیاکلی (ATCC ۲۵۹۲۲)و استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC ۲۵۹۲۳)تهیه کنید.
۲. اسلایدها را با استفاده از ۲ قطره در هر اسلاید در اندازه یک dime ایجاد کنید.
۳. در متانول حرارت داده و در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد ذخیره کنید.
۴. با استفاده از روش رنگآمیزی گرم تست انجام دهید
۵. نتایج مورد انتظار
a. باسیل های گرم منفی، صورتی
b، کوکسی گرم مثبت، بنفشه عمیق
C. اقدام اصلاحی انجام دهید زمانی که تهیه اسمیر رنگآمیزی شده شواهدی از کیفیت بد را نشان میدهد،
ویژگیهای ضعیف رنگآمیزی (برای مثال، رنگآمیزی ضعیف ارگانیسمهای گرم مثبت، نگهداری کریستال ویوله توسط ارگانیسمهای گرم منفی، رنگآمیزی تنها لبههای یک اسمیر، رسوب روی اسلاید و غیره)ممکن است به دلیل آمادهسازی نمونه، معرفها یا روش رنگآمیزی باشد.
در زیر برخی از علل رایج نتایج ضعیف رنگآمیزی گرم آورده شدهاست.
رسوب در معرف
د. علاوه بر این، برای اطمینان از صحت تفسیر، سیستمی برای بررسی گزارش های رنگ آمیزی گرم ایجاد کنید. بررسی رنگهای گرم انتخابی توسط پرسنل نظارتی برای تعیین نیازهای آموزشی و کمک به همبستگی اطلاعات بالینی مرتبط.
نتایج کشت نهایی را با گزارش های رنگ آمیزی گرم مقایسه کنید تا بهبود مورفولوژی های ذکر شده در رنگ آمیزی گرم را بررسی کنید اما در کشت بازیابی نشده است. به طور مشابه، زمانی که ارگانیسم ها در مقادیر 3 تا 4 در کشت بازیابی شدند اما روی گرم مشاهده نشد، هم اسمیر و هم کشت را بررسی کنید.
مجموعه ای از اسلایدهای مرجع را برای آموزش شایستگی حفظ کنید
برچسب های مهم
مواد ها
A. معرف ها
۱. اتانول، مطلق ذخیره شده در بطریهای قهوهای یا ظروف پلاستیکی.
۲. کریستال ویوله
a، اصلاح هکر
b، کریستال ویوله کوپلف
۳ آیودین
a، معرف گرم
b، ید کوپلف
۴. رنگ بر ها
a، آهستهتر: اتانول، ۹۵ %
b، متوسط: استون – الکل، میکس۵۰: ۵۰. در بطری شیشهای قهوهای ترکیب کنید، با تاریخ انقضا ۱ ساله برچسب بزنید، و در دمای اتاق ذخیره کنید.
ج. سریع: استون
احتیاط: اتانول و استون قابلاشتعال هستند.
۵. رنگ متضاد
. a سافرانین
b، کربول فوشین،
cفوشین پایه (۰.۸، ۰.۱، یا ۰.۲ %)
d، سافرانین کوپلف
B. منابع دیگر
۱. مداد وکس ۲
۲. اسلایدهای شیشهای از پیش تمیز شده دقیق (۲۵ تا ۷۵ میلیمتر)، انتهای مات شده مطلوب هستند. اسلایدهایی با حلقههای اچ شده، جایگزینی برای نمونههای مایع هستند. ۳. استریل ۸۵ / ۰ % NaCl (نمک)، آب یا آبگوشت
۴. پیپت استریل پاستور، sticks applicator چوب، حلقه تلقیح، سوزن
۵، ظرف برای دفع زبالههای بیولوژیکی، از جمله اجسام نوک تیز
۶، لولههای استریل با درپوش
۷، قیچی استریل، چاقوی جراحی و فورسپس
۸، روغن ایمرسیون.
تجهیزات، بسته به نمونه متن یا پروتکل آزمایشگاهی
۱، ضد عفونی کننده بنچتاپ (به عنوان مثال، BticCi - nerator)با خاموشکردن خودکار ۲، اسلاید الکتریکی گرمکن، ۴۵ تا ۶۰ درجه سانتیگراد ۳، سانتریفیوژ Cytospin ۴، میکسر ورتکس ۵، ظرف یا دستگاه برای جمعآوری رنگ های سمی برای دفع خطر شیمیایی
برچسب های مهم
رنگ آمیزی گرم استفادههای زیادی دارد:
اصولا باکتریها را براساس ساختار دیواره سلولی آنها طبقهبندی میکند و اجازه میدهد اندازه و مورفولوژی سلولی آنها را نیز مشاهده کند.
همچنین می توان از آن برای ارزیابی کیفیت نمونههای بالینی و به عنوان یک آزمون حیاتی برای تشخیص سریع و احتمالی عوامل عفونی به طور مستقیم از نمونهها استفاده کرد
این رنگ آمیزی در اصل توسط کریستین گرم در سال ۱۸۸۴ (۴)ایجاد شد. تغییری که در حال حاضر برای باکتریشناسی عمومی مورد استفاده قرار میگیرد توسط هوکر در سال ۱۹۲۱ توسعه داده شد و سازگاری بهتر رنگزدایی و تمایز بهتر موجودات زنده را فراهم کرد
تغییر Kopeloff، که از رنگآمیزی متضاد fuchsin(یا carol fuchsin)استفاده میکند ، کاربرد ویژهای برای رنگآمیزی بیهوازی و رنگآمیزی ضعیف ارگانیسمهای گرم منفی دارد (به عنوان مثال، Legionella، Campylobacter و Brucella) در نتیجه، بسیاری از آزمایشگاهها به طور معمول از این رنگ های متضاد، به ویژه برای گسترش مستقیم مواد بالینی استفاده میکنند.
باکتریها یا گرم مثبت و یا گرم منفی را براساس تفاوت در ترکیب و ساختار دیواره سلولی رنگآمیزی میکنند. گونههای گرم مثبت دارای مقدار زیادی پپتیدوگلیکان و مقدار زیادی اسید تیکوئیک هستند. آنها تحتتاثیر رنگزدایی الکل قرار نمیگیرند و رنگ اولیه را حفظ میکنند و اگر دیوارههای سلولی آنها با سن، عوامل ضد میکروبی و یا عوامل دیگر آسیبندیده باشند، به رنگ بنفش پر رنگ ظاهر میشوند. باکتریهای گرم منفی دارای یک لایه پپتیدوگلیکان منفرد هستند که به غشای خارجی لیپو پلیساکارید - فسفولیپید دو لایه نامتقارن متصل است که در میان پروتئینها قرار دارد. غشا خارجی توسط رنگزدایی الکل - پایه آسیب میبیند و باعث میشود که کمپلکس کریستال ویوله - ید نشتی پیدا کند و رنگ متضاد جایگزین شود
تفسیر: گسترشهای رنگآمیزی شده با گرم شامل در نظر گرفتن ویژگیهای رنگآمیزی و اندازه، شکل و آرایش سلول است. این ویژگیها ممکن است تحتتاثیر عوامل زیادی از جمله سن کشت، محیط کشت، جو انکوباسیون، روشهای رنگآمیزی (۹)، و حضور مواد بازدارنده، از جمله قرار گرفتن در معرض آنتیبیوتیک قرار گیرند. ملاحظات مشابهی برای تفسیر اسمیرهای ایجاد شده به طور مستقیم از نمونههای بالینی اعمال میشود، اما عوامل اضافی شامل حضور انواع خاص سلول میزبان و شواهد فاگوسیتوز است.
جمعآوری، حمل و نقل و جابجایی نمونهها
A. نمونهها
۱. نمونههای بالینی به استثنای سوآب گلو، سوآب بینی، خلط بیماران مبتلا به فیبروز کیستیک، مدفوع و دستگاههای پروتز بود. اسمیرهای مستقیم به ویژه برای زخمها، ضایعات چشمی، مایعات استریل، آبسهها و بافتهای بدن مفید هستند.
۲. کشت خون براث و مثبت برای تعیین رشد، واکنش گرم و مورفولوژی باکتری
۳. کلنی ها در محیط کشت جامد
نکته: کشتهای جوان (کمتر از ۲۴ ساعته)از محیطهای غیر بازدارنده و نمونههای بالینی تازه، بهترین نتایج را به همراه دارند.
زمانی که مورفولوژی مهم است (برای مثال، استرپتوکوکها و باسیل های گرم مثبت)، کشتهای مایع ترجیح داده میشوند.
B. جمعآوری نمونه
به طور کلی، اسمیر گرفتن در آزمایشگاه انجام میشود؛ با این حال، با توجه به این که انتقال به تاخیر میافتد و یا اینکه ماده نگهدارنده کشت، نمونه را تغییر میدهد، می توان اسمیر را توسط جمعکننده تهیه کرد و اسلایدها را برای رنگآمیزی به آزمایشگاه منتقل نمود.
C. معیارهای رد
رنگ آمیزی ها گرم ارزش کمی برای گسترش مستقیم نمونههای مدفوع، گلو، و خلط بیماران فیبروز کیستیک دارند، و تنها گاهی برای نمونههای ادرار استفاده میشوند.
رنگ آمیزی ها گرم نیز به خاطر تراکم کم موجود زنده و بازده پایین در بیشتر نمونهها، به طور معمول بر روی کشتهای خون انجام نمیشوند. با این حال، در شرایط نادر، یک اسمیر خون مستقیم ممکن است اجازه تشخیص سریع باکتریمی در بیماران مبتلا به سپسیس برقآسا را بدهد که در آن بار ارگانیسم بالا است (به عنوان مثال، بیماران مشکوک به مننگوکوک یا بیماران آسپنیک با شک به پنوموکوک).
رنگ آمیزی به طور معمول بر روی نمونههای نوک کاتتر انجام نمیشوند
برچسب های مهم
مقدمه
تب یا pyrexia عبارت است از بالا بردن دمای مرکزی بدن فرد از یک نقطه تنظیم که توسط مرکز تنظیم گرمایی بدن در هیپوتالاموس تنظیم میشود. این افزایش دمای بدن اغلب ناشی از یک فرآیند فیزیولوژیکی است که علل عفونی و یا علل غیر عفونی مانند التهاب، بدخیمی و یا فرآیندهای خود ایمنی به همراه دارد. این فرآیندها شامل آزاد شدن واسطههای ایمنی است که مرکز تنظیم گرمایی هیپوتالاموس را تحریک میکند و منجر به افزایش دمای مرکزی بدن میشود.
دمای نرمال بدن انسان در حدود ۳۷ درجه سانتیگراد یا ۹۸.۶ درجه فارنهایت است و در طول روز تا حدود ۰.۵ درجه سانتیگراد تغییر میکند. این تغییر در دمای مرکزی بدن از فرآیندهای فیزیولوژیکی نرمال در سراسر بدن انسان ناشی میشود که شامل تغییرات متابولیک، چرخههای خواب / بیداری، تغییرپذیری هورمونی و تغییر سطوح فعالیت است. با این حال، در مورد تب، افزایش دمای مرکزی بدن اغلب بیشتر از ۰.۵ درجه سانتی گراد است و به ماده القا کننده تب (پیروژن)نسبت داده میشود.
در حالی که این اعداد ممکن است براساس منبع کمی تغییر کنند، در زیر خلاصهای از نحوه طبقهبندی تب آورده شدهاست. درجه پایین: ۳۷.۳ تا ۳۸.۰ درجه سانتی گراد (۹۹.۱ تا ۱۰۰.۴ درجه فارنهایت)درجه متوسط: ۳۸.۱ تا ۳۹.۰ درجه سانتی گراد (۱۰۰.۶ تا ۱۰۲.۲ درجه فارنهایت)درجه بالا: ۳۹.۱ تا ۴۱ درجه سانتی گراد (۱۰۲.۴ تا ۱۰۵.۸ درجه فارنهایت)هایپرترمیا: بزرگتر از ۴۱ درجه سانتی گراد (۱۰۵.۸ درجه فارنهایت)
درک این نکته ضروری است که تعریف تب همانند تعریف هایپرترمیا نیست (هایپرپیرکسی). در تب، افزایش در دمای "set point" وجود دارد که توسط هیپوتالاموس به وجود میآید و بدن را قادر میسازد تا افزایش کنترلشده در دمای مرکزی و عملکرد کلی تمام سیستمهای ارگانی را حفظ کند. با این حال، در هایپرترمیا، افزایش دمای مرکزی بدن، فراتر از محدوده دمای ست پوینت و تنظیم هیپوتالاموس است.
مسائل مربوط به نگرانی
مساله نگرانی که هنگام بحث در مورد مفهوم تب باید مورد توجه قرار گیرد درک این موضوع است که محل اندازهگیری بر قرائت دمای بدن تاثیر میگذارد. میانگین دمای آگزیلاری ۳۵.۹۷ درجه سانتی گراد (۹۶.۷۵ درجه فارنهایت)، دهانی ۳۶.۵۷ درجه سانتی گراد (۹۷.۸۳ درجه فارنهایت)، ادرار ۳۶.۶۱ درجه سانتی گراد (۹۷.۹۰ درجه سانتی گراد)، تمپانیک ۳۶.۶۴ درجه سانتی گراد (۹۷.۹۵ درجه فارنهایت)و رکتال ۳۷.۰۴ درجه سانتی گراد (۹۸.۶۷ درجه فارنهایت)است. همچنین مهم است که دمای نرمال پایه بدن بیمار در نظر گرفته شود. اگر یک بیمار به طور معمول "سرد" و یا "داغ" باشد، دمای پایه بدن او ممکن است کاهش یابد و یا بالاتر از آنچه که "نرمال" تلقی میشود قرار گیرد و لزوما نشاندهنده تب و یا بیماری تبدار نیست.
مساله نهایی نگرانی این است که، در حالی که بیماران میتوانند اظهار کنند که تب دارند چون "احساس گرما میکنند"، اشاره شدهاست که تشخیص تب براساس لمس، غیرقابلاعتماد و نادرست تا ۴۰ % از افراد است. سلولی
بافت سلولی
میلتون و وندلانت نشان دادند که تب به وسیله فعالیت پیروژنیک پروستاگلاندین ها (PGs)، به ویژه PGE۲ میانجی گری میشود. سنتز PGE2 با تبدیل فسفولیپیدهای غشایی به اسید آراشیدونیک (AA) توسط فسفولیپاز A2 (PLA2) آغاز می شود سپس AA از طریق سیکلواکسیژناز (COX) به PGH2 تبدیل می شود و پس از آن PGH2 تحت ایزومریزاسیون به PGE2 توسط PGE سنتاز قرار می گیرد PGE۲ از طریق گیرنده EP۳ عمل میکند تا بر نورونهای خاص درون هیپوتالاموس که به تنظیم حرارتی کمک میکنند، تاثیر بگذارد. داروهایی که COX را مهار میکنند اساس درمان تب هستند چون تبدیل AA به PGE۲ و در نتیجه پروستانوئیدهای دیگر که میتوانند منجر به تب شوند را متوقف میکند.
عمل PGE۲ زمانی آغاز میشود که پیروژنهای خارجی (به عنوان مثال، باکتریها، ویروسها)پیروژنهای درونی مانند IL - ۱، IL - ۶، فاکتور نکروز تومور (TNF)و اینترفرون (IFN)را تحریک میکنند تا نقطه تنظیم هیپوتالامیک را از طریق واسکولوزوم ترمینالیس لامینا (OVLT)تغییر دهند و دمای مرکزی بدن را افزایش دهند. پیروژنهای درونزا نیز برای تحریک پاسخ ایمنی و التهابی عمل میکنند. پاسخ ایمنی شامل لکوسیتوز، فعالسازی سلول T، تکثیر سلول B، سلول NK و افزایش چسبندگی سلول سفید خون است. پاسخ التهابی شامل افزایش واکنش دهنده های فاز حاد، تجزیه پروتئین عضلانی افزایش یافته و افزایش سنتز کلاژن است [ ۴ ]
سیستم های عضو درگیر
القای تب در انسان با هزینه متابولیک بالایی رخ میدهد، به طوری که تنها ۱ درجه سانتی گراد افزایش در دمای بدن نیاز به ۱۰ تا ۱۲.۵ درصد افزایش در نرخ متابولیک دارد. تاثیرات متابولیکی مرتبط با حالت تب و لرز:
افزایش تقاضای اکسیژن
افزایش ضربان قلب
تعداد تنفس افزایش یافته
افزایش استفاده از پروتئینهای بدن به عنوان یک منبع انرژی
متابولیسم از استفاده از گلوکز (یک محیط عالی برای رشد باکتری)به استفاده از محصولات تجزیهشده پروتئین و چربی تغییر میکند.
افزایش عملکرد سیستم ایمنی
افزایش تحرک و فعالیت گلبولهای سفید خون
تولید اینترفرون و فعالسازی سلولهای T را تحریک میکند.
مهار رشد عوامل میکروبی خاص
بسیاری از عوامل میکروبی که باعث عفونت میشوند در دمای نرمال بدن رشد میکنند.
تب پایدار و به شدت افزایشیافته میتواند منجر به اثرات کشنده در سیستمهای چند عضوی شود:
مغز
عملکرد عصبی و شناختی شدید ممکن است بعد از یک اپیزود هایپرترمیا رخ دهد و تقریبا ۵۰ % از بازماندگان سکته مغزی که آسیب عصبی مزمن را تجربه میکنند، دچار آن شوند. به طور خاص، سلولهای پورکنژ در قشر مخچه به آسیب گرمایی حساس هستند که میتواند منجر به اختلال عملکرد طولانیمدت مخچه شود. [ ۶ ]
قلبی عروقی
درواقع، یک بیمار هایپرترمیک به دلیل توزیع مجدد خون و انقباض عروقی ناشی از نیتریک اکساید، با خروجی قلبی بالا، دچار کاهش فشار خون خواهد شد. در تب شدید، مانند سکته مغزی، یک نوار قلب ممکن است اختلالات موج T، تغییرات QT و ST و نقصهای هدایت را نشان دهد. علاوه بر این، سطح تروپونین I سرم ممکن است به طور قابلتوجهی افزایش یابد. [ ۷ ]
روده ای معده ای
بالاتر از ۴۰ درجه سانتیگراد (۱۰۴ F)، کاهش جریان خون در دستگاه GI وجود دارد. علاوه بر این، استرس اکسیداتیو، پروتئینهای دناتوره شده و غشاهای سلولی آسیبدیده مشهود هستند و پتانسیل آزاد سازی سیتوکینهای پیش التهابی، التهاب GI و تورم را افزایش میدهند. [ ۸ ]
کبد
بیماران با افزایش دمای بدن به طور قابلتوجهی در معرض خطر بیشتری برای آسیب حاد کلیه هستند (AKI). افزایش دمای بدن تنها تا ۲ درجه سانتی گراد منجر به کاهش نرخ تصفیه گلومرولی (GFR)میشود، که با افزایش بیشتر دما به کاهش خود ادامه میدهد. مطالعات آزمایشگاهی افزایش اوره و کراتینین پلاسما را نشان میدهد. علاوه بر این، یک حالت هایپرترمیک سیستم رنین - آنژیوتنسین - آلدوسترون (RAAS)را تحریک میکند، که منجر به کاهش بعدی جریان خون به کلیه میشود. [ ۱۰ ]
همئوستاز
جلوگیری از تجمع پلاکت، خونریزی خود به خودی، افزایش زمان لخته شدن، ترومبوسیتوپنی و افزایش محصولات تجزیه فیبرین پلاسما به طور کلاسیک در بیماران هایپرترمیک دیده میشود. ۱۱.
عملکرد
واکنش تب یک واکنش سیستمیک به عفونت است که در حیوانات خونگرم به مدت بیش از ۶۰۰ میلیون سال تکاملیافته است. افزایش دمای مرکزی بدن باعث بهبود بقا و حل و فصل عفونتها میشود. در حالی که افزایش دمای بدن متعاقبا منجر به افزایش هزینه متابولیک میشود، مشخص است که مزایای بقا بیشتر از هزینه متابولیک مربوط به تب است. افزایش دمای مرکزی بدن به عنوان یک سیستم هشدار برای فعال کردن نظارت ایمنی از طریق انواع مختلف سلول، از جمله سلولهای کشنده طبیعی، سلولهای دندریت، ماکروفاژها، لنفوسیتهای T و B، نوتروفیل ها و سلولهای اندوتلیال عروقی عمل میکند. [ ۵ ]
مکانیسم
مکانیزم شروع تب از فعل و انفعالات پیچیده بین سلولها در محیط نتیجه میشود که سپس به طور مرکزی به هیپوتالاموس، به ویژه به ناحیه پیش اپتیک شکمی (VMPO)منتقل میشود. مطالعات متعدد نشان دادهاند که VMPO دارای نورونهای فعال شده با تب است که به طور خاص در نزدیکی اندام عروقی لامینا انتهایی (VOLT)قرار گرفتهاند که فاقد سد خونی مغزی (BBB)هستند. این فقدان BBB اجازه دسترسی مواد در گردش به مغز را میدهد که شامل مولکولهای مربوط به تب از سیستم ایمنی است. مطالعه اخیر بیان کردهاست که عملکرد اصلی نورونهای VMPO در طول عفونت، تبدیل سیگنالهای ایمنی از محیطی به تغییراتی در فعالیت مغز است تا در نهایت منجر به علائم بیماری شود. 13.
آزمونهای یک روش تشخیصی برای تب و یا هیپرترمی شامل موارد زیر است: تست تشخیص
ESR و CRP
افزایش پروکلسیتونین در برخی عفونتهای باکتریایی، تست پوستی سل
HIV، Serum LDH، کشتهای خون روتین
RF, ANA آنتیبادی هتروفیل در کودکان و نوجوانان. CPK
الکتروفورز پروتئین سرم، مطالعات تصویر برداری براساس تاریخچه، علایم CNS باید منجر به پونکسیون مایع نخاع شود.
بیمارانی که سابقه مسافرت به مناطق مالاریا خیز دارند باید با اسمیر ضخیم و نازک محیطی تست شوند.
نقش ترومبوفلبیت و اندوکاردیت عفونی در مصرف مواد مخدر تزریقی
چندین تست خاص دیگر را می توان براساس تاریخچه و یافتههای معاینه فیزیکی در بیماران با گروههای سنی مختلف انجام داد. یک تاریخچه دقیق و معاینه فیزیکی کامل تمام سیستمهای بدن میتواند به محدود کردن لیست تشخیصهای افتراقی کمک کند.
Pathophysiology
بیماران مبتلا به تب معمولا پوست گرم و برافروخته، تاکیکاردی، انقباض عضلانی غیر ارادی یا سفتی، و عرق کردن و یا عرق کردن شبانه را نشان میدهند. Piloerection و positioning بدن برای به حداقل رساندن سطح تماس نیز دیده میشود. گاهی اوقات این علائم وجود ندارند و یا حداقل هستند و پوست خشک، سرد و یا اندامها با وجود افزایش قابلتوجه در دمای مرکزی تشخیص داده میشوند.
تب وقتی رخ میدهد که یا پیروژنهای درونی و یا بیرونی موجب افزایش در نقطه تنظیم گرمایی بدن شوند. هایپرترمیا، نقطه تنظیم بدون تغییر است و دمای بدن به دلیل قرار گرفتن در معرض حرارت بیرونی یا تولید حرارت درونی، به شیوهای کنترلنشده افزایش مییابد.
هیپرپیروکسی عبارت است از تب فوقالعاده بالا (بیشتر از ۴۱ درجه سانتی گراد)که میتواند در بیماران با عفونتهای شدید رخ دهد. هیپرپیروکسی ممکن است در بیماران مبتلا به خونریزی سیستم عصبی مرکزی نیز دیده شود و با یک نتیجه ضعیف همراه باشد. [ ۱۴ ] دمای بالای مغز ممکن است منجر به افزایش فشار داخل جمجمه، آسیب ایسکمیک مغز، تشدید ادم مغزی و مرگ شود.
مهار کنندههای سیکلواکسیژناز، برای مثال، آسپرین و استامینوفن میتوانند به کاهش تب کمک کنند. مشاهده الگوی تب میتواند در شرایط خاصی مفید باشد. برای مثال، تبی که هر ۴۸ تا ۷۲ ساعت رخ میدهد در انواع خاصی از مالاریا رخ میدهد و تبهای که عمدتا در عصر رخ میدهد، نوعی سل است.
بالا و پایین بودن روزانه دماهای معمولی در بسیاری از تبها مورد تاکید قرار میگیرند. با این حال، این تغییرات ممکن است در تب تیفوئید و سل گسترش پیدا کند. تفکیک دما - پالس در تب تیفوئید، تب مالت، لپتوسپیروز، برخی داروها رخ میدهد که باعث تب و تب مصنوعی میشود. در افراد سالم، رابطه دما - پالس به طور مستقیم متناسب است، با یک انبساط در پالس ۴.۴ ضربه / دقیقه برای هر ۱ درجه C (۲.۴۴ ضربه / دقیقه برای هر ۱ درجه F)در دمای هسته افزایش مییابد.
در طول عفونت، تب ممکن است در نوزادان، افراد مسن، بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه و یا بیماران مصرفکننده کورتیکواستروئیدها دیده نشود؛ در عوض، هیپوترمی ممکن است وجود داشته باشد.
علل شایع تب در محیطهای بالینی:
سپسیس ۷۴ % تب در بیماران بستری را شامل میشود. 16.
بدخیمی، ایسکمی بافتی، و واکنشهای دارویی، بیشتر باقیمانده تبهای دیدهشده در شرایط بستری را تشکیل میدهند. ۱۷.
علل نادر تب شامل تب نوروژنیک و تبهای مرتبط با اندوکرینوپاتی است.
اهمیت بالینی:
در حالی که ما با جزئیات در مورد آنچه که دمای نرمال و غیر نرمال را تشکیل میدهد صحبت کردهایم، با توجه به عوامل بسیاری که بر نتایج اندازهگیری دما در انسان تاثیر میگذارد، هرگز نمی توان یک قطع دمای منفرد و جهانی قابلقبول که تب را تعریف میکند وجود داشته باشد. با این حال، این واقعیت بالینی، نیاز به دقت در اندازهگیری و گزارش تب را از بین نمیبرد.
ابزارهای مورد استفاده در تشخیص تب
دماسنج زیرزبانی دیجیتال
پروب حرارتی زیر زبان بیمار قرار میگیرد و لبهای بسته شده اطراف دماسنج . بیمار نباید به تازگی مواد گرم یا سرد مصرف کرده باشد. دماسنجهای دیجیتال بر روی دماسنجهای شیشهای توصیه میشوند، چرا که آنها یک پوشش کاوشگر یکبار مصرف دارند و تقریبا ۱۰ تا ۲۰ ثانیه نتیجه میدهند، در مقابل ۳ تا ۵ دقیقه برای یک پروب شیشهای. [ ۱۸ ]
دماسنج دیجیتال رکتال
آنها در کودکان و بیمارانی که نمیتوانند به طور کامل همکاری کنند، نشان داده میشوند. یک دماسنج روان کاری شده با نوک صاف باید تقریبا ۴ تا ۵ سانتی متر در کانال مقعدی در زاویه ۲۰ درجه نسبت به افق قرار داده شود، و بیمار در موقعیت دمر قرار گیرد. مطالعه دمای مقعدی روش ارجح در بیماران مشکوک به هیپوترمی است. یک پروب رکتال و یک ترموکوپل برای اندازهگیری درجهحرارت تا دمای ۲۵ درجه سانتیگراد ضروری هستند (۷۷ F).۱۹.
قبل از هر اندازهگیری جدید با یک دماسنج دیجیتال، دستگاه باید به کمتر از ۳۵ درجه سانتیگراد (۹۵ درجه فارنهایت)تنظیم مجدد شود.
دماسنج مادونقرمز پیشانی
این روش شامل اندازهگیری دما در فاصله کوتاهی از استخوان پیشانی بدون تماس با پوست است. دستگاههایی مانند این با تبدیل اشعه مادونقرمز از پیشانی به یک سیگنال الکتریکی عمل میکنند، که سپس برای تعیین قرائت دما مورد استفاده قرار میگیرند. این روش ترجیح داده شدهبرای قرائت دمای غیر تماسی است، زیرا نیازی به تمیز کردن بین قرائت افراد ندارد.
دماسنج مادونقرمز تمپانیک
این روش تابش مادونقرمز را از پرده تمپانیک تشخیص میدهد و آن را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل میکند که سپس به عنوان قرائت دما تفسیر میشود. این روش شامل تماس بیمار و نیاز به تمیز کردن بعد از هر بیمار است. ۲۰.
دماسنج سرخرگ زمانی مادونقرمز
این روش از دماسنج استفاده میکند که دما را با حرکت آرام دستگاه از مرکز پیشانی به سمت خط موی جانبی ثبت میکند. این امر تابش مادونقرمز ساطع شده از پوست بر روی سرخرگ موقتی سطحی را تشخیص میدهد. این دماسنج تا ۱۰۰۰ قرائت / ثانیه طول میکشد و بالاترین دما را گزارش میدهد. [ ۲۱ ] یک الگوریتم برای تنظیم دمای محیط و محاسبه دمای هسته استفاده میشود.
سرکوب تب
تب معمولا با ضد تب مدیریت میشود، که با مهار آنزیم سیکلواکسیژناز (COX)کار میکند، در نتیجه سطوح PGE۲ در هیپوتالاموس را کاهش میدهد. مکانیسمهای دیگر ضد تب پیشنهاد شدهاند که شامل کاهش واسطههای پیش التهابی و افزایش سیگنالهای ضد التهابی در محل آسیب میشوند. اگر چه ممکن است فرد احساس کند که تمایل به دادن یک ضد تب به تمام بیماران تبدار دارد اما این توصیه نمیشود. برخی از داروهای ضد تب ممکن است باعث ناراحتی بیمار شوند، بیماران را مستعد عوارض جانبی ناشی از سایر داروهای مصرفشده کنند یا در ارزیابی دقیق بیمارانی که آنتیبیوتیک دریافت میکنند اختلال ایجاد کنند. داروهای ضد تب بدون نسخه شامل استامینوفن و NSAIDها مانند آسپرین، ناپروکسن و ایبوپروفن هستند
در حالی که بیشتر بیماران با دمای بالای بدن، یک تب معمولی دارند، برخی موارد وجود دارند که در آنها دمای بدن بالاتر از آستانه تب افزایش مییابد که به آن هیپرترمی و یا هیپرپیرکسی گفته میشود. هیپرپیروکسی ممکن است به طور معمول در بیماریهای مرتبط با گرما مانند خستگی حرارتی و سکته حرارتی دیده شود که معمولا به دلیل افزایش بیش از حد و دهیدراتاسیون در یک محیط گرم ایجاد میشود. عوامل دیگر عبارتند از چاقی، شرایط متابولیک، واکنشهای دارویی نامطلوب (هایپرترمیا بدخیم یا سندرم نورولپتیک بدخیم)، و سن، با افراد زیر چهار سال و بزرگتر از ۶۵ سال که در معرض خطر افزایش بیماریهای مرتبط با گرما قرار دارند. برخلاف تب، در هیپرپیروکسی، نقطه تنظیم گرمایی در سطوح نورموترمیک بدون تغییر باقی میماند، در حالی که دمای بدن به شیوهای کنترلنشده افزایش مییابد و فراتر از ظرفیت از دست دادن گرما است. [ ۲۴ ]
خستگی حرارتی: دمای بالاتر از ۳۸ درجه سانتیگراد (۱۰۰ درجه فارنهایت)در حضور هر یک از علائم زیر
افزایش تعریق پوست رنگ پریده، لکه دار، سرد، ضعف عمومی، تاکی کاردی همراه با نبض ضعیف، تهوع یا استفراغ، سرگیجه، سبکی سر یا غش
سکته گرمایی: دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد (۱۰۴ درجه فارنهایت)در حضور هر یک از علائم زیر
پوست گرم، قرمز و خشک
تپش قلب با نبض قوی، تشنج یا کما
منبع:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK562334/
Alternatives to Antibiotics_ Recent Trends and Future Prospects-Springer (2022)
جایگزین های آنتی بیوتیک ها - روندهای اخیر و چشم اندازهای آینده
این کتاب رویکردهای جایگزین آینده نگر برای مبارزه با عفونت های باکتریایی را برای به حداقل رساندن استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک های معمولی مورد بحث قرار می دهد. این کتاب دانش فعلی را در مورد تحقیق و توسعه عوامل آنتی باکتریال جایگزین مانند پروبیوتیک ها، نانوبیوتیک ها و غیره ارائه می دهد و همچنین روندهای تازه در حال ظهور مانند فاژ درمانی، آنتی بادی درمانی و غیره را مورد بحث قرار می دهد. آنتی بیوتیک ها. اصلاحات شیمیایی برای توسعه آنتی بیوتیک های نسل بعدی با کارایی افزایش یافته نیز گنجانده شده است. چنین تغییراتی برای غلبه بر مقاومت ذاتی آنتی بیوتیک های مادر گزارش شده است. فاژ درمانی و آنتیبادیهای هدفمند بهعنوان رویکردهای جایگزین بالقوه برای درمان بیماریهای باکتریایی در نظر گرفته میشوند و حوزههای تحقیقاتی پیشرو را نشان میدهند و بنابراین با دقت کافی مورد بحث قرار گرفتهاند. به طور عمده، این کتاب رویکردهای مختلفی به جز آنتی بیوتیک های معمولی را در درمان عفونت های باکتریایی برجسته می کند. پیشرفتهای علمی در این زمینهها رویکرد "یک سلامت" را به نفع انسان، حیوانات و محیط زیست تقویت خواهد کرد. این کتاب منبعی جامع برای ارائه خدمات به محققان، دانشمندان بیولوژیک، گیاهان دارویی و پزشکان بالینی با اطلاعات به روز در مورد آنتی باکتریال های غیر از آنتی بیوتیک ها است.
برچسب های مهم
نام لاتین :A New History of Vaccines for Infectious Diseases_ ImmunizationAcademic Press (2022)
نام فارسی :تاریخچه جدیدی از واکسن ها برای بیماری های عفونی
سال چاپ : 2022
تاریخچه جدیدی از واکسنها برای بیماریهای عفونی: شانس و ضرورت ایمنسازی، پیشرفت واکسنها و چگونگی از بین بردن بسیاری از بیماریها و عفونتهای کشنده را در طول زمان پوشش میدهد. کتاب مسیری بی طرف را طی می کند اما از بحث و گفتگو اجتناب نمی کند. از آنجایی که عدم قطعیت در نتیجه واکسیناسیون را می توان تنها با آزمایش تعیین کرد، مسیر توسعه واکسن از نظر علمی پیچیده بوده است، زیرا سیستم ایمنی و نحوه واکنش انسان به عفونت متغیر و پیچیده است. در نهایت، این کتاب خطرات و مزایای واکسنها را به شکلی کاملاً عینی توصیف میکند.
برچسب های مهم
نام لاتین :Probiotics, Prebiotics and Synbiotics_ Technological Advancements Towards Safety and Industrial Applications-Wiley (2022)
نام فارسی :پروبیوتیکها، پریبیوتیکها و سینبیوتیکها_ پیشرفتهای فناوری به سوی ایمنی و کاربردهای صنعتی
سال چاپ :2022
در پروبیوتیکها، پریبیوتیکها و سینبیوتیکها: پیشرفتهای تکنولوژیک به سوی ایمنی و کاربردهای صنعتی، تیمی از محققان برجسته کاوشی روشنتر از جنبههای مختلف غذاهای کاربردی ارائه میدهند. این کتاب شامل اطلاعاتی در مورد جنبه های حیاتی تولید این ترکیبات مفید، پیشرفت های تکنولوژیکی اخیر در این زمینه، و پتانسیل تجاری حال و آینده آنها است. نویسندگان مکانیسمهای عمل و کاربردهای آنها را در چندین بخش توصیف میکنند.
پروبیوتیک ها، پری بیوتیک ها و سین بیوتیک ها به پنج قسمت تقسیم می شوند. مقدمه ای کلی در مورد این مواد کتاب را آغاز می کند و با بحث در مورد پروبیوتیک های رایج، پری بیوتیک ها و سین بیوتیک ها دنبال می شود. در نهایت، رسیدگی به مسائل ایمنی و ادعاهای نظارتی، و همچنین پتانسیل بازار آنها، منبع را کامل می کند.
ایده آل برای محققان، متخصصان صنعت، و دانش آموزانی که در فرآوری مواد غذایی و میکروبیولوژی مواد غذایی کار می کنند یا در حال مطالعه هستند، پروبیوتیک ها، پری بیوتیک ها و سین بیوتیک ها نیز منبعی ارزشمند برای متخصصانی است که در زمینه بیوتکنولوژی مواد غذایی کار می کنند.
برچسب های مهم
نام لاتین :Synthetic Biology of Yeasts_ Tools and Applications Springer (2022)
نام فارسی :زیست شناسی سنتتیک مخمرها_ ابزارها و کاربردها
سال چاپ : 2022
این کتاب پیشرفتهای اخیر و روندهای آینده در زیستشناسی مصنوعی مخمر را پوشش میدهد، مروری بر ابزارهای محاسباتی و مهندسی در اختیار خوانندگان قرار میدهد و بینشی در مورد کاربردهای مهم ارائه میدهد. مخمرها یکی از جذابترین کارخانههای سلولهای میکروبی برای تولید طیف گستردهای از محصولات با ارزش از جمله داروها، مواد مغذی، آرایشی، مواد شیمیایی کشاورزی و سوختهای زیستی هستند. ابزارهای زیست شناسی مصنوعی برای بهبود مهندسی متابولیک مخمرها به روشی سریعتر و قابل اعتمادتر توسعه یافته اند. امروزه از این ابزارها برای کارآمدتر کردن مسیرهای مصنوعی و سیمکشی مجدد متابولیسم، تولید محصولات با عیار، سرعت و بازده بالا استفاده میشود.
این کتاب که به دو بخش تقسیم میشود، با مقدمهای بر پیشبینی و طراحی مسیر متابولیک منطقی با استفاده از ابزارهای محاسباتی و کاربردهای آنها برای سیستمهای مخمر و زیستشناسی مصنوعی آغاز میشود. سپس، بر ساخت و مونتاژ آجرهای زیستی استاندارد شده برای مهندسی مسیر مصنوعی در مخمرها، مهندسی سلول مخمر و حسگرهای زیستی مبتنی بر مخمر سلول کامل تمرکز دارد. بخش دوم کاربردهای زیست شناسی مصنوعی برای تولید محصولات متنوع و جذاب توسط برخی از مخمرهای شناخته شده را پوشش می دهد.
با توجه به دامنه بین رشته ای آن، این کتاب دارایی ارزشمندی را برای دانشجویان، محققان و مهندسان شاغل در بیوتکنولوژی، میکروبیولوژی کاربردی، مهندسی متابولیک و زیست شناسی مصنوعی ارائه می دهد.
Contents
Synthetic Biology Tools and Cellular Engineering
1 Rational Metabolic Pathway Prediction and Design: Computational Tools and Their Applications for Yeast Systems and Synthetic Biology
1 Introduction
2 In Silico Pathway Prediction and Design
2.1 Data- and Knowledge-Bases for Metabolic Reaction Network Reconstruction
2.2 Pathway Prediction Using Retro-Biosynthesis Tools
2.3 Stoichiometry-Based Optimization Methods for Pathway (Re)design
3 Case Studies of Metabolic Pathway Prediction and Optimization in Yeast
3.1 Balancing Redox Cofactor Supply for Improving Substrate Utilization and Isoprenoids Production
3.2 Increasing Cytosolic Acetyl-CoA Availability for Metabolic Production
3.3 Engineering a Heterologous CBB Cycle for CO2 Fixation
4 Challenges and Outlook
2 Construction and Assembly of Standardized Biobricks for Synthetic Pathways Engineering in Yeasts
1 General Concept of Modularity
2 Historical Outline
3 Restriction Digestion/Recombination-Based Assembly Strategies
3.1 BioBricks
3.2 GoldenGate
3.3 Gateway
4 Overlap Assembly Strategies
4.1 Gibson
4.2 USER®
4.3 OE-PCR
5 Summary
3 Cellular Engineering of Yarrowia lipolytica for Biomanufacturing of High-Value Products from Oils and Fats
1 Introduction
2 Oils- or Fats-Substrate Utilization
3 CFD Modeling and Fermentation Engineering for Improving Biosynthesis from Oils and Fats
3.1 Investigation of Oil–Water Mixing in Stirred Bioreactor by CFD Simulation
3.2 Fermentation Engineering for Improved Biosynthesis from Oils and Fats
4 Cell Morphology Engineering in Dimorphic Yeast Y. lipolytica
4.1 Regulation of Yeast-To-Hyphal Transition in Y. lipolytica
4.2 The MAPK Pathway in Y. lipolytica
4.3 The cAMP-Dependent PKA Pathway in Y. lipolytica
4.4 Cell Morphology Engineering for Enhanced Utilization of Oils and Fats
5 Biosynthesis of Wax Esters from Oils and Fats
5.1 Characterization of the Wax Ester Biosynthesis Pathway
5.2 Introducing Wax Ester Biosynthesis Pathway into Yarrowia lipolytica
6 Transporter Engineering in Yeasts
6.1 Sugar Transport
6.2 Fatty Acid Transport
6.3 Product Export
7 Conclusions
4 Whole Cell Yeast-Based Biosensors
1 Introduction
2 Initial Technical Considerations
3 Analytes Suitable for Whole-Cell Yeast-Based Biosensors
4 Detection Systems for Whole-Cell Yeast-Based Biosensors
4.1 General Considerations
4.2 Detectors for Cytoplasmic Analytes
4.3 Detectors for Analytes that Remain Outside of Cells
5 Transduction and Amplification Pathways
5.1 Typical Transduction Pathways Used by Whole-Cell Yeast-Based Biosensors
5.2 Other Potentially Useful Transduction Pathways
5.3 Amplification
6 Response and Readout
6.1 Color-Based Reporters
6.2 Light-Based Reporters
6.3 Olfactory Reporters
6.4 Other Potentially Useful Reporters
7 Whole-Cell Biosensor Housing and Reading Devices
8 Long-Term Storage
9 Conclusions
Applications of Yeast Synthetic Biology
5 Yeast Synthetic Biology Approaches for the Production of Valuable Polyphenolic Compounds
1 Introduction
2 Polyphenolic Compounds
3 Biological Activities
3.1 Antioxidant
3.2 Anticancer
3.3 Antiviral
3.4 Anti-Inflammatory and Wound Healing Agents
4 Biosynthetic Pathway
5 Yeasts as Valuable Chassis
6 Case Studies: Production of Hydroxycinnamic Acids and Polyphenolic Compounds in Yeasts
6.1 Heterologous Production of Hydroxycinnamic Acids
6.2 Heterologous Production of Flavonoids
6.3 Heterologous Production of Stilbenoids
6.4 Heterologous Production of Coumarins
6.5 Heterologous Production of Curcuminoids
6.6 Heterologous Production of Polyphenolic Amides
7 Conclusions
6 Yeast Synthetic Biology for Production of Artemisinin as an Antimalarial Drug
1 Introduction
2 Importance of Terpenoids Production
3 Terpenoids Biosynthetic Pathway in Plants
3.1 MEP (Methylerythritol 4-Phosphate) Pathway Versus the MVA (Mevalonate) Pathway
3.2 Sesquiterpene Lactones
3.3 Artemisinin Biosynthetic Pathway in Artemisia annua
4 Application of Artemisinins in Medicine
4.1 Antimalarial
4.2 Anti-inflammation
4.3 Anticancer
4.4 Antiviral and Anti-SARS-CoV-2
5 Yeast Synthetic Biology for Artemisinin Precursors Production
5.1 Amorphadiene Production
5.2 Artemisinic Acid Production
6 Production of Artemisinin in planta Versus Application of Yeast SynBio
6.1 Metabolic Engineering of Artemisinin in Artemisia annua
6.2 In Planta Artemisinin Production
7 Conclusions
7 Yeast Synthetic Biology for the Production of Terpenoids Derived from Traditional Chinese Medicinal Plants
1 Introduction of Terpenoids and Their Production from Traditional Chinese Medicinal Plants
2 Terpenoid Biosynthesis Pathways in Nature
3 Identification of Key Genes Involved in Terpenoid Production from Traditional Chinese Medicinal Plants
4 Engineering Yeasts for the Production of Terpenoid Precursors
5 Production of Artemisinin Precursor of Artemisinic Acid Derived from Artemisia Annua in Yeasts
6 Production of Rare Ginsenosides Derived from Panax Plants in Yeasts
7 Production of Licorice Triterpenoid Derived from Glycyrrhiza Plants
8 Production of Other Terpenoids Derived from Traditional Chinese Medicinal Plants in Yeasts
9 Conclusion and Perspective
8 Application of Yeast Synthetic Biology for the Production of Citrus Flavors
1 Introduction
2 Natural Origin(s) of Valencene and Nootkatone
3 Yields of Valencene and Nootkatone in Native Hosts
4 Importance and Application of Valencene and Nootkatone
4.1 Flavor and Fragrance Industry
4.2 Therapeutic Benefits
5 Nootkatone and Valencene Biosynthetic Pathway in Native Hosts
6 Methods for Production of Valencene and Nootkatone
6.1 Extraction from Native Hosts
6.2 Chemical Synthesis
6.3 Biotransformation (or Bioconversion)
6.4 Application of Synthetic Biology Using Yeast Platforms
7 Conclusion
9 Synthesis of Polyols and Organic Acids by Wild-Type and Metabolically Engineered Yarrowia lipolytica Strains
1 Introduction
2 Yarrowia lipolytica
3 Organic Acid
3.1 Citric Acid
3.2 Iso-citric Acid
3.3 Succinic Acid
3.4 Itaconic Acid
3.5 α-ketoglutaric Acid
4 Polyols
4.1 Mannitol
4.2 Erythritol
4.3 Erythrulose
4.4 Threitol
5 Conclusion and Prospects
References
10 Recent Advances in Synthetic Biology Applications of Pichia Species
1 Introduction
2 Synthetic Biology Parts and Tools
2.1 Promoters and Terminators
2.2 Episomal Plasmids and Integration Plasmids
2.3 Genome Editing and Integration Loci
2.4 Commonly Used Strains
2.5 Signal Peptides for Mediating Protein Secretion
2.6 Co-expression of Chaperones to Facilitate Protein Folding
2.7 Cell Surface Display
3 Applications of P. pastoris in Biomanufacturing
3.1 Recombinant Proteins
3.2 Bulk Chemicals
3.3 Natural Products
4 Recent Advances in Engineering P. kudriavzeii
5 Conclusions and Perspectives
11 Kluyveromyces marxianus as a Platform in Synthetic Biology for the Production of Useful Materials
1 Introduction
2 Assimilation Capacity of Various Substrates
3 Thermotolerance and High-Temperature Fermentation Ability
4 Findings from Complete Genome Sequencing and Transcriptome Analysis
5 Possible Mechanism of Thermotolerance
6 High Protein Production Ability
7 High Ability of Non-homologous End-Joining for Genetic Engineering
8 Genome Editing Tools
9 Examples of Production of Other Useful Materials by K. marxianus
9.1 Flavor Metabolites
9.2 Fructose
9.3 Xylitol Formation
10 Conclusions
12 Synthetic Biology in the Candida (CTG) Clade
1 Introduction
2 Taxonomy
3 Classical Genetic Tools
3.1 Selection Markers
3.2 Reporter Genes
3.3 Auto-replicating Sequence
3.4 Recombinases
3.5 Tetracycline-Regulatable Dual System
3.6 CRISPR–Cas9 System
4 Omics Resources
4.1 Genomics
4.2 Transcriptomics
4.3 Proteomics
4.4 Metabolomics
4.5 Fluxomics
5 Candida Metabolic Engineering
5.1 Ethanol Production
5.2 Lipid Production
5.3 Vitamin Production
5.4 Other Valuable Compound Bio-production
5.5 Bioremediation
5.6 Biocontrol
6 Concluding Remarks and Perspectives
برچسب های مهم
نام لاتین :Actinobacteria_ Microbiology to Synthetic Biology-Springer (2022)
نام فارسی : اکتینوباکتری ها ، میکروبیولوژی تا بیوسنتز
سال چاپ : 2022
این کتاب اصول اولیه اکتینوباکتری ها از میکروبیولوژی گرفته تا زیست شناسی مصنوعی را خلاصه می کند. بر روی تنوع، NRPS، sesquiterpenes، lantipeptide، دستگاههای بیوانفورماتیک، شبیهسازی، CRISPR، مهندسی معکوس، داروهای مورد حمایت FDA و اکتینوباکتریهای دریایی تمرکز دارد. همچنین آخرین روندهای کشف دارو از اکتینوباکتری ها را پوشش می دهد و چندین ابزار بیوانفورماتیک و زیست شناسی مصنوعی اخیراً توسعه یافته را برای کشف آنتی بیوتیک های جدید از اکتینوباکتری ها معرفی می کند.
بسیاری از محصولات طبیعی مانند پلی کتیدها، ایزوپرنوئیدها، فنازین ها، پپتیدها، ایندولوکارباربازول ها، استرول ها و سایرین از اکتینوباکتری ها جدا شده و مشخص شده اند. برخی از محصولات توسط سنتتازهای پپتید غیر ریبوزومی (NRPSs)، سنتازهای پلی کتیدی (PKSs) یا سایر ژن های عملکردی سنتز می شوند. اگرچه توالی یابی ژنوم کیفیت های متفاوت این مواد شیمیایی را آشکار کرده است، شناخت موارد جدید و مسیرهای بیوسنتزی آنها هنوز در دست بررسی است.
مسیرهای متابولیک کریپتیک با استفاده از تکنیکهای مولکولی یا رویکردهای وابسته به فرهنگ مورد بررسی قرار گرفتهاند. در سالهای اخیر، علاقه اصلی محققان شناسایی شرایط یا عوامل خاصی است که آنتیبیوتیکهای مرموز را بیدار میکنند. چندین ابزار بیوانفورماتیک و زیست شناسی مصنوعی برای کشف آنتی بیوتیک های جدید از اکتینوباکتری ها ایجاد شد.
این کتاب شامل 14 فصل با جنبه های مختلف کاربرد و استفاده از اکتینومیست ها از میکروبیولوژی است. زیست شناسی سیستم ها، فارماکولوژی محصولات طبیعی، بیوانفورماتیک، اکتینومیست و تنوع آن، CRISPR، هوش مصنوعی، زیست شناسی مصنوعی، مهندسی متابولیک، مطالعات بیانی، و خوشه های ژن بیوسنتزی.
برچسب های مهم
نام لاتین :Microbial Surfactants_ Volume 2_ Applications in Food and Agriculture-CRC Press (2022)
نام فارسی :سورفکتانتهای میکروبی_ جلد 2_ کاربردها در غذا و کشاورزی 2022.
سال چاپ : 2022
بیوسورفکتانت ها بیومولکول های فعال سطحی هستند که توسط طیف وسیعی از میکروارگانیسم ها تولید می شوند. آنها را می توان از منابع تجدید پذیر تولید کرد و دارای فعالیت سطحی بالا، ویژگی بالا، سمیت کم، تحمل pH، دما و قدرت یونی، زیست تخریب پذیری، قابلیت امولسیون سازی و امولسیون سازی عالی و فعالیت ضد میکروبی است. بیوسورفکتانت ها در صنایع مختلفی از جمله مواد شیمیایی آلی، پتروشیمی، معدن، متالورژی (عمدتا بیولیچینگ)، مواد شیمیایی کشاورزی، کودها، غذاها، نوشیدنی ها، آرایشی و بهداشتی، داروسازی و بسیاری دیگر کاربرد پیدا کرده اند.
هدف اصلی این جلد برجسته کردن مفاهیم، طبقهبندی، تولید و کاربردهای سورفکتانتهای میکروبی در غذا و کشاورزی است. این کتاب پوشش جامعی از تخمیر، بازیابی، ژنومیک و متاژنومیکس تولید بیوسورفکتانت ارائه می دهد. این به روشی آسان ارائه شده است و شامل پروتکلها، ارقام، و دادههای اخیر در مورد بازار تقاضای صنعتی و اقتصاد است، و تولید بیوسورفکتانتها از بسترهای جدید به ویژه افزودههای ارزشمندی هستند. این جلد برای دانشآموزان، محققان، معلمان و کارآفرینان در زمینه بیوسورفکتانتهای میکروبی و کاربردهای آنها در غذا و کشاورزی مفید خواهد بود.
برچسب های مهم
نام لاتین :Molecular Typing in Bacterial Infections, Volume II-Springer (2022)
نام فارسی :تایپینگ مولکولی در عفونت های باکتریایی، جلد دوم اسپرینگر (2022)
نوبت چاپ : 2022
این ویرایش دوم بهروزرسانی شده تایپ مولکولی در عفونتهای باکتریایی، که در دو جلد ارائه شده است، عوامل بیماریزای باکتریایی رایج و نادیده گرفته شده را پوشش میدهد و مؤثرترین روشها برای شناسایی و طبقهبندی آنها را در پرتو اپیدمیولوژی خاص آنها برجسته میکند. فصلهای جدیدی برای افزودن گونههای جدید و همچنین نمای دیگری از نحوه استفاده از تایپ باکتریایی گنجانده شده است. این کتاب ها منابع ارزشمندی برای تایپ مولکولی عوامل بیماری های عفونی هستند که هم در محیط های تحقیقاتی و آزمایشگاهی بالینی بیمارستانی و هم در مجموعه های کشت و صنعت با آنها مواجه می شوند. هر یک از 21 فصل مروری بر رویکردهای مولکولی خاص برای شناسایی و نوع موثر پاتوژن های مختلف باکتریایی ارائه می دهد. فصلها در پنج بخش گروهبندی شدهاند که شامل پاتوژنهای تنفسی و ادراری تناسلی (جلد اول)، و پاتوژنهای مرتبط با دستگاه گوارش و مراقبتهای بهداشتی، و همچنین گروه جدیدی از پاتوژنهای حامل ناقل و ایمنی زیستی سطح 3 میشود که شامل شرح روشهای تایپ مورد استفاده در میکروبیولوژی سنتی است. آزمایشگاهی در مقایسه با روشهای مولکولی اپیدمیولوژی (جلد دوم). تایپ مولکولی جامع و به روز در عفونتهای باکتریایی، روشهای پیشرفتهای را برای تشخیص دقیق و طبقهبندی صحیح انواع مختلف فراهم میکند که در کشف مسیرهای انتقال پاتوژنهای انسانی بسیار مهم است.
برچسب های مهم
نام لاتین : Human Pathogenic Microbes_ Diseases and Concerns-Academic Press (2022)
نام فارسی :میکروب های بیماری زا انسان - بیماری ها و نگرانی ها
با توجه به بیماریها و روندهای میکروبی بیماریزای انسانی در حال ظهور جهانی، میکروبهای بیماریزای انسانی بهمنظور ارائه بینشهای عمیق در مورد اپیدمی و عفونتها و بیماریهای باکتریایی و قارچی در انسان در حال ظهور است. این دانش جدید، به روز و پیشرفته را در مورد میکروب های بیماری زا مختلف انسانی، مکانیسم های مقاومت دارویی مرتبط با آنها و بیماری های مختلف ناشی از آنها ارائه می دهد.
میکروب های بیماریزای انسانی منعکس کننده تحقیقات و توسعه فعلی در مورد تکامل مقاومت دارویی باکتریایی و قارچی هستند: مکانیسم های مختلف مقاومت دارویی ضد میکروبی باکتریایی و قارچی همراه با جنبه های بیولوژیکی و مولکولی آنها.
به طور خلاصه، میکروبهای بیماریزای انسانی، بیماریهای باکتریایی و قارچی مختلفی را توصیف میکنند که توسط میکروبهای بیماریزای انسانی مختلف با استفاده از مکانیسمها و فرآیندهای مقاومت دارویی متفاوت ایجاد میشوند. همچنین رویکردهای نوظهور جدید (ایمونولوژیک و ترکیبی) را برجسته می کند که به مبارزه با چنین پاتوژن های باکتریایی و قارچی کمک می کند.
برچسب های مهم
نام لاتین :Advances in Microbiology, Infectious Diseases and Public Health
نام فارسی :
سال چاپ : 2022
این مجموعه کتاب بر پیشرفت فعلی در زمینه وسیع میکروبیولوژی پزشکی تمرکز دارد و موضوعات اساسی و کاربردی مربوط به مطالعه میکروبها، تعامل آنها با انسان و حیوانات، و مسائل نوظهور مرتبط با سلامت عمومی را پوشش میدهد. مقالههای پژوهشی و مروری اصلی یافتهها و پیشرفتهای چند رشتهای را در مورد جنبههای مختلف میکروبیولوژی، بیماریهای عفونی و تشخیص، درمان و پیشگیری از آنها ارائه و مورد بحث قرار میدهند.
این مجموعه کتاب، بررسی و مشارکت های پژوهشی اصلی، گزارش های کوتاه و همچنین جلد کتاب های موضوعی ویرایش شده مهمان را منتشر می کند. همه مشارکتها ابتدا به صورت آنلاین منتشر میشوند و در مجلدات کتاب جمعآوری میشوند. هیچ هزینه ای برای انتشار وجود ندارد.
پیشرفتهای میکروبیولوژی، بیماریهای عفونی و بهداشت عمومی زیرمجموعهای از Advances in Experimental Medicine و Biology است که بیش از 30 سال است که مشارکتهای قابل توجهی در این زمینه منتشر میکند و در Medline، Scopus، EMBASE، BIOSIS، Biological Abstracts، CSA نمایه شده است
برچسب های مهم
نام لاتین :Probiotics for Human Nutrition in Health and Disease-Academic Press (2022)
نام فارسی :پروبیوتیک ها برای تغذیه انسان در سلامت و بیماری
سال چاپ : 2022
انتشارات: الزیویر
منبع جامعی از اطلاعات در مورد مفاهیم بهداشتی سنتی و نوظهور و توسعه و تکامل کاربرد پروبیوتیک ها و نقش آنها در پیشگیری و درمان اختلالات و بیماری های متابولیک انسان ارائه می دهد. موضوعات کلیدی مربوط به جنبههای کلی پروبیوتیکها، پری بیوتیکها در تغذیه انسان، و پروبیوتیکها در ارتقای سلامت انسان و درمان بیماری شرح و بحث میشوند. بخشها ویژگیهای کلی پروبیوتیکها، مانند روابط با پریبیوتیکها، پروبیوتیکها در تغذیه انسان، از جمله بارداری، شیردهی، در کودکان و سالمندان، و نقش پروبیوتیکها در سلامت انسان و درمان بیماریها را مورد بحث قرار میدهند.
این کتاب مهمترین دانش، مبانی مکانیکی، کاربردها، ادراکات بالینی، مطالعات موردی و دیدگاههای مربوط به پروبیوتیکها را برای انسان با در نظر گرفتن امکانات و محدودیتها در پرتو منابع مرجع مناسب ارائه میکند. نوشته شده توسط محققان بسیار ماهر و ویرایش شده توسط تیمی از متخصصان، هر فصل آخرین اطلاعات موجود در مورد پروبیوتیک ها در سلامت انسان را خلاصه می کند و مهم ترین شواهد را با استفاده از تجربه عملی خود نویسنده از تحقیقات با پروبیوتیک ها تفسیر انتقادی می کند.
برچسب های مهم