امروز جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
دسته بندی سایت
برچسب های مهم
پیوند ها
آمار بازدید سایت
هم چنین گرم منفی حاوی پپتیدوگلیکان است اما مقدار آن کمتر است و بیرونیترین لایه سلول نیست. هم ارگانیسمهای گرم مثبت و هم ارگانیسمهای گرم منفی شامل غشای سلولی داخلی هستند که دیواره سلولی را از سیتوپلاسم ارگانیسم جدا میکند.
شکلهای ۱ - ۴ و ۱ - ۵ نشان میدهند که چگونه می توان باکتریهای مختلف را با تفاوت در مورفولوژی، تحمل اکسیژن و شناسایی بیوشیمیایی شناسایی کرد.
شکل ۱ - ۴: باکتریهای گرم مثبت
شکل ۵ - ۱ - باکتریهای گرم منفی
شناسایی مقدماتی در مورد باکتریهای گرم منفی تا حدودی کمتر مفید است زیرا معمولا تستهای بیوشیمیایی گسترده تری برای افتراق بین آنها مورد نیاز است.
۱. مورفولوژی: در میان پاتوژن های گرم منفی، باسیل غالب است. موقعیتی که در آن شناسایی کوکسی های گرم منفی بسیار مفید است، در زمینه مننژیت است، که این یافته به شدت نایسریا مننژیتیدیس را نشان میدهد. همچنین توجه داشته باشید که برخی از ارگانیزمها ظاهر حد واسط یا "کوکوباسیل" دارند که ممکن است ارگانیزمهای جنسهای Haemophilus، Moraxella، یا Aciniobacter را نشان دهند.
۲. تخمیر گلوکز / لاکتوز: پاتوژن های درون خانواده انتروباکتریاسه (شامل اشریشیا کلی، کلبسیلا، سراشیا و انتروباکتر)به طور کلی گلوکز / لاکتوز را تخمیر میکنند؛ در این مرحله، آزمایشگاه میتواند آنها را به عنوان "میلههای گرم منفی رودهای" یا "میلههای گرم منفی تخمیر کننده لاکتوز" تشخیص دهد. در مقابل، سودوموناس، اسنیتوباکتر، استنوتروفوموناس و بورخولدریا "غیر تخمیری" هستند؛ گزارشی از "میلههای گرم منفی غیر تخمیر کننده" باید منجر به ارزیابی مجدد و در صورت لزوم گسترش پوشش آنتیبیوتیکی شود، زیرا بسیاری از این ارگانیسمها سطح بالایی از مقاومت آنتیبیوتیکی دارند.
۳. موجودات Fastidious: این ارگانیزمها خورندههای picky هستند - آنها به آرامی رشد میکنند و اغلب به محیط به خصوص غنی شده نیاز دارند. بنابراین ممکن است چند روز تا چند هفته طول بکشد تا آنها از کشت رشد کنند.