امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
دسته بندی سایت
برچسب های مهم
پیوند ها
آمار بازدید سایت
یک مقاله جدید پیشنهاد میکند که رژیمهای غذایی بر پایه گیاهخواری و ماهی شانس ابتلا به علائم شدید را کاهش میدهند اما فعلا از تبدیل شدن به گیاهخوار و یا pescatarian خودداری میکنند.
مطالعه اخیر منتشر شده در بخش تغذیه، پیشگیری و سلامت BMJ به دنبال آزمایش این فرضیه است.
این مطالعه نشان داد که متخصصان سلامت که از رژیم vegetarian , vegan و pescatarian پیروی میکنند ( رژیم غذایی که شامل گوشت نمیشود اما شامل ماهی نیز میشود ) , خطر کمتری برای ابتلا به کوید19 متوسط تا شدید دارند .
علاوه بر این , این مطالعه نشان داد که کسانی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات یا پرپروتئین دارند , به نظر میرسد که خطر ابتلا به کوید19 متوسط تا شدید را افزایش دهند .
این ممکن است باعث شود که به نظر برسد اولویتهای غذایی خاصی مانند گیاهخوار بودن و یا ماهی خوار بودن ممکن است با کاهش خطر کوید19 به نفع شما باشد . اما در واقع، همه چیز خیلی واضح نیست.
خودگزارش و نمونههای کوچک
اول , مهم است که تاکید کنیم که نوع رژیم غذایی گزارششده تاثیری بر ریسک اولیه تعهد کوید19 ندارد . این مطالعه نشان نمیدهد که رژیم غذایی خطر آلوده شدن را تغییر میدهد. همچنین ارتباطی بین نوع رژیم غذایی و طول مدت بیماری پیدا نکرد. در عوض , این مطالعه تنها نشان میدهد که ارتباطی بین رژیم غذایی و خطر خاص ایجاد علائم متوسط تا شدید کوید19 وجود دارد .
همچنین مهم است که تعداد واقعی افراد درگیر را در نظر بگیریم. تنها کمتر از ۳۰۰۰ متخصص بهداشت در این طرح شرکت کردند، در شش کشور غربی گسترش یافتند، و تنها ۱۳۸ نفر مبتلا به بیماری متوسط تا شدید شدند. همانطور که هر فرد رژیم غذایی خود را در یکی از ۱۱ گروه قرار میدهد، این امر باعث میشود که تعداد بسیار کمی از افراد انواع خاصی از رژیم غذایی را بخورند و سپس حتی تعداد کمتری نیز به طور جدی بیمار شوند.
ارزیابی کیفیت واقعی رژیم غذایی مردم بدون نظارت بر آنچه واقعا میخورند، دشوار است. برای مثال، این بدان معنی بود که ماهیها باید همراه با گیاهخواران و وگانها گروهبندی میشدند تا نتایج معنیداری تولید کنند. در نهایت تنها ۴۱ vegetarians / vegans به COVID۱۹ مبتلا شدند و تنها ۵ ماهی خوار به این بیماری مبتلا شدند. از این تعداد , تنها تعداد انگشت شماری مبتلا به کوید19 متوسط تا شدید شدند . کار کردن با چنین اعداد کوچکی خطر شناسایی اشتباه یک رابطه بین عوامل را زمانی که یک خطای نوع ۱ وجود ندارد افزایش میدهد.
سپس یک مشکل دیگر در مطالعات از این نوع وجود دارد. این تنها مشاهدهای است , بنابراین تنها میتواند نظریههایی را در مورد آنچه در حال وقوع است , به جای هر گونه علیت رژیم غذایی بر روی اثرات کوید19 پیشنهاد کند . برای تلاش برای نشان دادن چیزی که در واقع علی است، شما به طور ایدهآل باید آن را به عنوان یک مداخله تست کنید، کسی را به انجام آن برای مطالعه تغییر دهید، به آن زمان برای نشان دادن یک اثر بدهید، و سپس نتایج را با افرادی که آن مداخله را نداشته اند مقایسه کنید.
به این ترتیب است که آزمایشهای کنترلشده تصادفی کار میکنند و چرا آنها به عنوان بهترین منبع شواهد در نظر گرفته میشوند. آنها روش بسیار قوی تری برای آزمایش این هستند که آیا یک چیز بر چیز دیگری تاثیر میگذارد یا نه.
علاوه بر این، این مشکل نیز وجود دارد که رژیم غذایی که مردم میگویند مصرف میکنند ممکن است چیزی نباشد که واقعا میخورند. از پرسشنامه برای پی بردن به اینکه مردم چه غذاهایی را به طور خاص میخورند استفاده شد، اما پاسخ به آن نیز خود گزارش شدهبود. همچنین تنها ۴۷ سوال داشت، بنابراین تفاوتهای ظریف اما تاثیرگذار در رژیم غذایی مردم ممکن است نادیده گرفته شدهباشند. به هر حال، غذاهای موجود در ایالاتمتحده با غذاهای موجود در اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، بریتانیا و آلمان تفاوت دارند.
خب این چی به ما میگه؟
وقتی بحث تعیین بهترین رژیم غذایی برای حفاظت در برابر کوید19 مطرح میشود , حقیقت این است که ما دادههای با کیفیت کافی حتی با نتایج این مطالعه , که یک مجموعه داده کوچک و تنها مشاهدهای است , نداریم .
و یک مساله دیگر این است که این مطالعه به کیفیت رژیم غذایی مردم با ارزیابی اینکه آنها واقعا چه غذاهایی را میخورند، نگاه نکرد. این دلیل دیگری است که چرا باید با احتیاط رفتار کند. انواع رژیم غذایی خود اظهار شده و یا پرسش نامههای غذایی ممکن است اطلاعاتی در مورد تنوع و نوع غذاهایی که برای مثال در مورد میزان غذای تازه و یا فرآوری شدهای که فرد میخورد، نحوه غذا خوردن و با چه کسی مصرف میکند، به دست نیاورند. و همانطور که در بالا اشاره شد، دادههای خود گزارششده در مورد آنچه مردم میخورند نیز به شدت نادرست است.
حرف آخر این است: نام چیزی که شما رژیم غذایی خود مینامید بسیار کمتر از چیزی است که واقعا میخورید. تنها به این دلیل که یک رژیم غذایی گیاهخوار و یا بد نهاد است، به طور خودکار آن را سالم نمیکند.
در حال حاضر , شواهد محکمی وجود ندارد که نشان دهد گیاهخوار بودن یا pescatarian بودن در برابر کوید19 محافظت میکند , بنابراین نیازی نیست در نتیجه این مطالعه سریعا رژیم غذایی خود را تغییر دهید . با این حال , آنچه ما میدانیم این است که فعال نگه داشتن , خوردن یک رژیم غذایی سالم معقول و کنترل وزن ما به تقویت ما در برابر طیف گستردهای از مشکلات سلامتی کمک میکند و این میتواند شامل کوید19 باشد .
شاید بهترین توصیه این باشد که دستورالعملهای رژیم غذایی کلی را دنبال کنید: به این معنی که ما باید انواع غذاها را بخوریم که عمدتا شامل سبزیجات، میوه، حبوبات، دانهها و غلات کامل هستند و تعداد کمی از غذاهای شدیدا فرآوری شده که قند، نمک و چربی بالایی دارند.
برچسب های مهم