امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
دسته بندی سایت
برچسب های مهم
پیوند ها
آمار بازدید سایت
غذاهایی که گوشت و ماهی (گیاهخوار)و یا تمام محصولات حیوانی از جمله لبنیات و تخممرغ (وگن)را حذف میکنند، به طور فزایندهای به دلایل اخلاقی، زیستمحیطی و بهداشتی در حال محبوب شدن هستند.
تحقیقات گذشته در بزرگسالان، رژیم vegetarian و گیاهخواری را با کاهش خطر بیماریهای قلبی، اما خطر شکستگی بیشتر، ناشی از دریافت کم کلسیم، مرتبط ساختهاست. اما تاثیر آن بر کودکان تا زمان انتشار یک مطالعه جدید در این هفته مورد ارزیابی قرار نگرفته است.
محققان یک ارتباط بین قد کوتاهتر و محتوای مواد معدنی استخوان کمتر در میان کودکان وگن در مقایسه با گوشت خواران پیدا کردند. اما آنها نشان ندادند که رژیم غذایی ویگان باعث این تفاوت شدهاست. آنها نمیتوانند بگویند که این تفاوتها تا بزرگسالی ادامه خواهند یافت.
این مطالعه چگونه انجام شد؟
این مقاله، که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شدهاست، تفاوتهای کودکان ۵ تا ۱۰ ساله در لهستان را مورد بررسی قرار دادهاست.
آنها به ۱۸۷ کودک سالم بین سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ نگاه کردند که حداقل به مدت یک سال در رژیم غذایی خود بودند: ۷۲ کودک همه چیز خوار (گوشت خوار)، ۶۳ کودک گیاهخوار و ۵۲ کودک vegans بودند.
تیم تحقیق به دریافت مواد مغذی، ترکیب بدن و خطر بیماریهای قلبی عروقی کودکان در آینده نگاه کرد.
این مطالعه مشاهدهای بود، بنابراین محققان هیچ تغییری در رژیم غذایی کودکان ایجاد نکردند.
آنها کودکانی را به کار گرفتند که از قبل این رژیم غذایی را میخوردند.
به طور خاص، این یک مطالعه مشاهدهای به نام مطالعه مقطعی بود. آنها به رژیم غذایی، رشد و عوامل خطر بیماریهای قلبی - عروقی کودکان در یک زمان خاص نگاه کردند.
تیم تحقیق اطمینان حاصل کرد که کودکان در گروه vegetarian و vegan در عوامل موثر بر رشد و عوامل خطر قلبی - عروقی، مشابه کودکان در گروه همه چیز خوار هستند. این عوامل عبارتند از: جنسیت، سن، سیگار کشیدن والدین، تحصیلات والدین، ویژگیهای بالینی حاملگی مادر و از همه مهمتر، قد والدین.
محققان چه چیزی پیدا کردند؟
محققان دریافتند که در مقایسه با کودکان در رژیم غذایی همه جا خوار، کودکان در رژیم غذایی وگن یک نمایه خطر قلبی عروقی سالمتر، با ۲۵ درصد سطح لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL، یا کلسترول ناسالم)دارند.
با این حال، کودکان وگن خطر کمبود مواد مغذی را افزایش دادند. آنها به احتمال زیاد سطوح پایین ویتامین B۱۲، کلسیم، ویتامین D و آهن را در رژیم غذایی خود دارند.
کودکان در رژیم غذایی گیاهخواری حدود ۵ درصد مواد معدنی استخوان کمتری داشتند و به طور متوسط ۳ سانتی متر قد کوتاهتر داشتند. این مهم است چون هر چه محتوای مواد معدنی استخوان بیشتر باشد، تراکم مواد معدنی استخوان نیز بیشتر خواهد بود.
این ۵ % تفاوت در نظر گرفته میشود چون مردم در این سن زمان محدودی دارند که در آن میتوانند تراکم مواد معدنی استخوان خود را بهینه کنند. حدود ۹۵ % از توده استخوانی در سن ۲۰ سالگی به دست میآید. تراکم پایین استخوان به میزان بالای شکستگی در زندگی بعدی مرتبط است.
Vegetarians در مقایسه با گوشتخواران و vegans، کمبودهای تغذیهای کمتری داشتند، اما به طور غیر منتظره، نمایه خطر قلبی عروقی کمتری داشتند. نویسندگان این موضوع را به رژیم غذایی با کیفیت پایینتر نسبت دادهاند و این کودکان غذاهای فرآوری شده بیشتری مصرف میکنند.
آیا مشکلی در این مطالعه وجود دارد؟
مطالعات مشاهده گر تنها میتوانند به ما بگویند که آیا چیزی به هم مرتبط است یا خیر، نه اینکه یک چیز باعث چیز دیگری شود. این مطالعه تنها به ما میگوید که ارتباطی بین این رژیمها و نتایجی که آنها به آنها نگاه میکردند وجود دارد.
اما در این مطالعه، ارتباطات بیولوژیکی قابل قبولی بین رشد استخوان و رشد در کودکان وجود دارد.
کلسیم، ویتامین D و پروتئین برای رشد و توسعه استخوان حیاتی هستند. این مواد مغذی ممکن است در رژیم غذایی گیاهخواری کمتر باشند چون عمدتا از محصولات حیوانی به دست میآیند:
کلسیم در فراوردههای لبنی یافت میشود.
ویتامین D که ما به طور معمول از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بر روی پوست خود به دست میآوریم نیز در غذاهای حیوانی اما به مقدار کمتر یافت میشود.
پروتئین غذاهای گیاهی نسبت به منابع حیوانی از ارزش بیولوژیکی کمتری برخوردار است.
یک منبع گیاهی پروتئین تمام آمینو اسیدهای ضروری را برای شما فراهم نمیکند (ساختار پروتئین بدن شما قادر به ساخت خود نیست)که مورد نیاز است. Vegans باید از خوردن انواع گیاهان اطمینان حاصل کنند تا ترکیب خوبی از آمینو اسیدهای ضروری را به دست آورند.
بنابراین، چرا محققان یک مطالعه مداخلهای انجام ندادند و رژیم غذایی کودکان را تغییر ندادند؟
اول، پیدا کردن کودکان و خانوادههای آنها که میخواهند رژیم غذایی خود را برای مدت طولانی تغییر دهند دشوار خواهد بود.
دوم، قرار دادن کودکان در رژیم غذایی که به طور بالقوه بر رشد و عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی آنها تاثیر میگذارد، غیر اخلاقی است.
این مطالعه که در لهستان انجام شد، تنها مطالعهای است که به بررسی رشد و پیامدهای قلبی عروقی در کودکان vegetarian و vegan میپردازد.
یک مطالعه کوچک در کودکان ۵ تا ۱۰ ساله برای جامعه علمی کافی نیست که بگوید این نتایج معتبر هستند و ما باید بر روی آنها اقدام کنیم.
اما این به ما سرنخهایی در مورد مشکلات بالقوه و آنچه که ما میتوانیم به دنبالش باشیم میدهد.
همانطور که محققان نشان دادند، مطالعات مشاهدهای بیشتری و در کشورهای مختلف مورد نیاز است.
پس این برای کودکان در رژیم vegan و گیاهخواری به چه معناست؟
این به این معنی نیست که هر کودکی که از این رژیم غذایی پیروی کند، این فواید و مشکلات تغذیهای و سلامتی را خواهد داشت. و همچنین نمیتوانیم بگوییم که آیا این مشکلات تا بزرگسالی ادامه خواهند یافت.
اما خطرات بالقوه ای را مشخص میکند که پزشکان و والدین باید از آنها آگاه باشند. و این یادآور یافتن جایگزینهای مناسب است که با فلسفه رژیم غذایی خانواده هم خوانی داشته باشند، یا در صورت تشخیص کمبود از طریق آزمایش خون، مکملهای غذایی تجویز کنند.
به طور خاص، والدین و مراقبان باید مراقب باشند که فرزندانشان دریافت خوبی از پروتئین را از انواع منابع گیاهی (لوبیا، عدس، آجیل)و کلسیم (از شیر گیاهی غنیشده با کلسیم)حفظ کنند.
چه از رژیم غذایی گیاهخواری و چه از رژیم گوشتخواری پیروی کنید، هنوز هم باید مطمئن شوید که رژیم غذایی در تمام گروههای غذایی متعادل است.
این مطالعه همچنین یادآور به حداقل رساندن مصرف غذاهای فرآوری شده خانواده است که در آنها نمک، شکر و چربی اشباعشده بالا است که عوامل خطر بیماریهای قلبی و سکته مغزی هستند.
اگر شما نگران رژیم غذایی کودکان خود هستید، با پزشک عمومی و یا متخصص تغذیه صحبت کنید که میتواند رشد و رژیم غذایی آنها را ارزیابی کند.
برچسب های مهم